Lees hier verder over de vakanties in Lapland en de beste periode ->

Vakantie Lapland beste periode

Vakantie Lapland beste periode, wat is nou de beste reistijd voor Lapland?

Vakantie Lapland beste periodeLapland is een prachtige bestemming voor een onvergetelijke vakantie. De Noordelijke Europese regio strekt over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Lapland biedt vele aantrekkelijke mogelijkheden voor elke bezoeker. Zo is er de wijde natuur en zijn er allerlei mogelijkheden voor activiteiten zoals wandelen, sledetochten, rondreizen en wintersport (Vakantie Lapland beste periode). Een groot aantrekkingspunt van Lapland is de ongerepte natuur. In Lapland is de wildernis nooit veraf.

Er zijn indrukwekkende lokale fauna, zoals bijvoorbeeld wilde rendieren. Het gebied is erg uitgebreid, de afstand tussen rustieke dorpjes is lang en de dorpjes huisvesten zelf doorgaans slechts een paar families. Ook is ‘s winters een van de meest wonderbaarlijke natuurverschijnselen zichtbaar: het befaamde noorderlicht, waarbij de nachtelijke hemel zich vult met een sensuele, abstracte gloed. Tijdens de zomer is er een al even indrukwekkend fenomeen: de middernachtzon, waar de nacht steeds korter duurt. Hieronder lees je meer over de beste periode voor een vakantie in Lapland. (Vakantie Lapland beste periode informatie)

Bekijk hier de vakanties in Lapland en de beste periode >>

Vakantie Lapland beste periode:

Tijdens de winter is het erg koud in Lapland. De temperaturen dalen typisch zelfs tot dertig graten onder nul. Dit wil ook zeggen dat het hele land onder een imponerend sneeuwtapijt ligt. En dit biedt uiteraard een uitstekende gelegenheid voor allerhande vormen van wintersport. Zo zijn er vele mogelijkheden beschikbaar: pistes zijn beschikbaar voor skiën, snowboarden en langlaufen. Ook sneeuwschoen wandelen, sneeuw rennen en wandelen behoren tot de opties.

  • Vakantie Lapland beste periodeHet Lapse landschap biedt uitstekende mogelijkheden voor rondreizen. Op deze manier kunnen allerlei pareltjes van de Lapland ontdekt worden. Dat gaat van de stilte en rust van een van de vele afgelegen resorts, tot de verrassende aroma’s van de lokale Noorderlijke keuken. Ook activiteiten als ijsvissen op een afgelegen ijsmeer en het bezoeken van lokale culturele gebeurtenissen zijn typisch. Zo heeft Lapland een eigen typische cultuur, de zogenaamde Sami-cultuur. Er worden bijvoorbeeld vaak optredens, tentoonstelling en toneelstukken gemaakt door plaatselijke verenigingen. (Vakantie Lapland beste periode info)
  • Voor avontuurlijke reizigers bestaat ook de mogelijkheid tot hondensleetochten. In deze tochten trekt men op slee verschillende dagen doorheen Lapland tezamen met een groep honden. Een ideale gelegenheid om de meest buitengewone en afgelegen plekjes van Lapland te ontdekken. Ook is er de mogelijkheid om een vergelijkbare tocht in sneeuwscooters te ondernemen. Typisch worden deze tochten afgesloten met een comfortabele aankomst, bijvoorbeeld bij het haardvuur of in een van de alomtegenwoordige natuurlijke sauna’s. Meer te weten komen over de beste reistijd voor Lapland? https://bestereistijd.net/beste-reistijd-lapland/.

Het reisaanbod bekijken voor Lapland (lees hier meer over een rondreis Lapland of een vakantie Lapland)? Klik dan op de onderstaande link om de mooiste reizen te bekijken, informatie in te winnen en de prijzen te bekijken.

Bekijk hier de beste periode voor de vakantie in Lapland >>

Heb je een vraag of wil je informatie toevoegen aan deze pagina dan kan je hieronder meer informatie toevoegen.

Meer over vakanties in Lapland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *