Lees hier verder over de vakanties in Lapland en het Noorderlicht ->

Vakantie Lapland Noorderlicht

Lapland

Vakantie Lapland NoorderlichtLapland is een landschap dat het Finse deel van Lapland omvat. De hoofdstad is Rovaniemie (Vakantie Lapland Noorderlicht info). Het inwonersaantal is op een oppervlakte van ruim 98.000 kilometer ruim 185.000. Ruimte genoeg dus in Lapland! Met de bezienswaardigheid het noorderlichttrekt Lapland veel toeristen. Deze provincie is de meest noordelijke van Finland en ligt voor een groot deel ten noorden van de poolcirkel. De temperatuur komt in de zomermaanden bijna niet boven de 20 graden celsius. Het hele jaar door valt er weinig regen. Een droog klimaat. Van november tot en met maart vriest het dag en nacht en is een temperatuur van in de nachten min 30 graden heel normaal. Overdag komt de temperatuur niet boven de min 12 graden celcius.

Bekijk hier de Noorderlicht vakanties en rondreizen in Lapland >>

Vakantie Lapland Noorderlicht, meer informatie:

Het Noorderlicht

Het poollicht zoals deze in de volksmond wordt genoemd ontstaat door de zonnewind. Deze wind ontstaat bij uitbarstingen op de zon. Als deze op z’n hevigst zijn zien we het noorderlicht. Soms zelfs in Nederland waarneembaar. De beste periode om dit licht waar te nemen is vanaf augustus. Dan wordt het eerder donker en tot april is in deze periode het noorderlicht waar te nemen. Prachtige groene tot diepblauwe waaiers langs de donkere lucht geven de hemel een sprookjesachtige verlichting. Ook roze, paars en oranje maken het schouwspel compleet. Wanneer men op vakantie gaat naar Finland of een rondreis gaat maken doet er goed aan om in de maanden augustus tot april in Lapland te verblijven wanneer het noorderlicht op z’n fraaist is. (Vakantie Lapland Noorderlicht tip)

Vakantie Lapland

In Lapland is altijd wel wat te beleven. Voor veel mensen is het een wens om dit prachtige poollicht in het echt te zien. Er zijn groepsreizen die helemaal in het teken staan van het noorderlicht. Overdag in de sneeuw aktiviteiten ondernemen zoals skiën, langlaufen en wandelen. Wanneer het donker wordt met een deskundige op het gebied van het noorderlicht op pad om dit te ontdekken. (Vakantie Lapland Noorderlicht informatie)

Bekijk hier de Lapland rondreizen en Noorderlicht vakanties >>

Kijk voor meer informatie over Lapland op de desbetreffende website’s: LaplandReizen.com en RondreisLapland.nl. Wanneer je het prachtige Noorderlicht wilt gaan bewonderen in andere landen, dan kan je ook meer informatie inwinnen op:

  1. https://rondreisnoorwegen.eu/rondreis-noorwegen-noorderlicht/
  2. https://rondreislapland.nl/lapland-reis-noorderlicht/
  3. https://rondreisijsland.com/rondreis-ijsland-noorderlicht/

Heel veel plezier met het vinden van een mooie Noorderlicht reis of een andere prachtige rondreis!

Meer informatie over vakanties in Lapland: